Workshop #2 - Expediție în cloud computing, programare funcțională și altele

Duminică, 19 October 2014

Oraș: Iași

Locație: Facultatea de informatică

Tip: Atelier

Workshop #2

Dacă sunteți începător în Python și zilele trecute ați avut “bucuria” primului vostru traceback sau aveți experiență în alte limbaje, trecând prin inevitabilul Javascript, îndreptându-vă apoi către limbajele funcționale și vreți acum să aflați ce este acel Python de care toată lumea vorbește sau dacă ești deja experimentat în acest limbaj și vrei să afli și să aprofundezi ceva nou și incitant, atunci ai ocazia perfectă pentru a face acest lucru, prin participarea ta la următoarea ediție Workshop.py. Dacă în prima ediție ne îndreptam atenția spre utilizarea limbajului Python pentru crearea de aplicații web, acum vom avea în paralel o serie de workshop-uri, cu subiecte ce variază de la cloud computing, programare funcțională, până la introducere în Python, gama largă de opțiuni mulându-se atât pe începători, cât și pe cei cu experiență.

Precedat de Conference.py, prima conferință de Python a toamnei, Workshop.py #2 se va desfășura pe data de 19 octombrie, fiind compus din mai multe workshop-uri în paralel, cu subiecte variate, unele dintre ele propunând aprofundarea conceptelor din prezentările din conferință. Pentru fiecare workshop susținut, vom avea un mentor ce își va purta elevii prin înțelegerea subiectului prezentat.

Unul din subiectele workshop-urilor va fi Introducere în Python, workshop susținut de membri ai grupului RoPython, acesta fiind destinat începătorilor, cât și celor care vor să învețe un nou limbaj. Participanții vor învăța de ce alegerea acestui limbaj de programare îți poate schimba viața și viziunea asupra ei, prin ușurința cu care îți permite să pui în practică idei și prin filosofiile ce stau la baza lui. Totodată, ei vor mai învăța să facă primii pași, ajungând de la primul traceback la primul algoritm funcțional în Python.

Programul complet al workshop-urilor, precum și locația lor vor fi anunțate în curând.

Vă așteptăm!