Conference.py #1 @Iași

Miercuri, 01 October 2014

Oraș: Iași

Locație: Liceul Costache Negruzzi

Tip: Conferință

Toamna este un anotimp al începutului, fiind vremea unui nou an școlar, unui nou început de an universitar, precum și sezonul în care vacanțele lungi sau scurte, plănuite sau inopinate, lasă locul altor activități. Este anotimpul în care începe stagiunea la operă și în care studenții revin timizi în orașul studenției lor, tânjind după aventurile verii proaspăt trecute. Toamna este și anotimpul în care poți participa la conferințe consacrate. Dacă pe harta evenimentelor IT din această toamnă ai trecut Design Jam, CodeCamp sau DefCamp, atunci este timpul să adaugi și prima conferință dedicată limbajului Python din România, Conference.py, ce se va desfășura în Iași, pe data de 18 octombrie.

Conference.py propune o zi întreagă de prezentări tehnice, venite din partea unor speakeri implicați în proiecte open source de anvergură, cu subiecte ce vor purta participanții prin cloud computing folosind Python, in(tro)ducere în metaclase și sisteme de fișiere bazate pe Git, cuvintele cheie ale evenimentului fiind open-source și bineînțeles, Python.

Vrem ca această conferință să rezoneze cu publicul pasionat de IT din Iași și nu numai, astfel încât prin ea să reușim să formăm un mediu propice dezvoltării comunității iubitorilor de Python și pasionaților de tehnologie din România. Prin subiecte interesate, ancorate în lumea open source, vrem să deschidem totodată și apetitul persoanelor tinere, dornice de învățarea unor lucruri noi, cât și a celor cu experiență în dezvoltarea de software, ce vor să afle ultimele noutăți din lumea Python.

Pentru această primă ediție, ne așteptăm la cel puțin un număr de o sută de participanți și sperăm că această conferință să crească și să aducem an de an un număr tot mai mare de participanți și prezentări tot mai diverse și incitante. Pentru acest eveniment, intrarea va fi liberă.

Următorii speakeri ne onorează cu participarea lor:

Alex Morega

Alex Morega

Alex este un dezvoltator web, care iubește limbajul Python și nu se poate abține din a descoperi biblioteci noi. Printre altele, este și voluntar pentru organizația ROSEdu, ce promovează cultura open-source în educație.
Gabriel Samfira

Gabriel Samfira

Gabriel este Senior Cloud Engineer în cadrul Cloudbase Solutions. Este pasionat de proiecte open source și experimentat în diverse limbaje de programare, precum Python, Go, Ruby, Perl și Powershell.
Alessandro Pilotti

Alessandro Pilotti

Alessandro este CEO-ul și fondatorul Cloudbase Solutions, o companie ce formează puntea de legătură dintre open source și Microsoft. El este Microsoft MVP pe ASP.NET și pe Windows Azure Insider, fiind totodată și Microsoft Certified Trainer. Îi place să dezvolte proiecte open source și să participe în comunitatea IT.
Ionel Cristian Mărieș

Ionel Cristian Mărieș

Ionel este un dezvoltator software din Cluj-Napoca. După mai multe aventuri cu alte limbaje, a rămas la Python și inevitabilul JavaScript. Îi place să facă contribuții la proiecte open-source și în timpul liber mai scrie și pe blog. El este și autorul mai multor proiecte open source, printre care enumerăm aspectlib cogen, python-manhole, fiind și contribuitor Celery.
Vlad Temian

Vlad Temian

Vlad este backend developer la Presslabs, fiind un tânăr energic și entuziast, pasionat de orice presupune cod sau problemă tehnică. Folosește Python ori de câte ori are ocazia și este totodată și mentor pentru Coder Dojo în Timișoara, unde pregătește copiii pentru primii lor pași în lumea Python.
 

Dacă vrei să ne ajuți, dacă ai un sfat sau o critică sau doar ești curios de inițiativa grupului RoPython, nu ezita să ne contactezi pe contact@ropython.org.

Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri!

PSF Cloudbase Solutions